Дайте, мамо, менi ви пораду

Виктор Плут
ДАЙТЕ, МАМО, МЕНІ ВИ
                ПОРАДУ

Дайте, мамо, мені ви пораду,
Як дітей від біди зберегти,
Щоб не знали вони про зраду,
Між собою не вели війни.

Захищаю я їх добротою
Й теплим словом своїм кожен раз,
Розмовляю про це із тобою,
Щоб самотнім не був мій наказ.

Хай земля моїм дітям іскриться
Та тече до них тільки тепло,
Завжди світить бурштином
                живиця,
Щоб їм сонечко вранці зійшло.

Ти і нам повсякчас так бажала
І співала, як птах у садку,
Теплим поглядом нас проводжала
Та раділа, що всі ми в ладку.

І у мене вже діточок двоє,
Вже дорослі, для мене – малі.
Та навчив я їх добре, що мама –
Оберіг на родинній землі.

Я бажаю усім дітям щастя,
Миру, злагоди і доброти,
Щоб у зоряний час їх кохання
Зберігався вогонь теплоти.

15.02.2012