Мое гнiздечко

Виктор Плут
                ***    



Вже лечу до рідного гніздечка,
Матінко ріднесенька, краса.
До юнацького свого містечка,
Де співають завжди небеса.

Окрили мені, матусю, душу,
Подаруй весняний серцю спів,
Щоб зайняв долину він квітучу
До прильоту наших журавлів.

Заспіваю голосно і звучно,
Рознесу у край й поля любов,
Щоб вона лунала світло, гучно,
Запалила в жилах мою кров.

Це і стане зірочкою щастя,
Що зійде у зоряний мій час.
Щоби потім не було каяття,
Тому роблю це не в перший раз.

Хай мій спів нагадує про тебе,
Серденько, голубко чарівна,
Зберігає образ твій для мене
Мила моя веснонька - весна.

Прилетів у батьківську оселю,
Обійняв з уклонами поріг
І  порослу споришем стежину,
Мами хата - найдорожчий оберіг.

А тебе немає...Десь на небі...
Звідти сяєш зірочкою всім,
Усміхаєшся з далекої безодні,
Подаєш світанок у наш дім.



18.02.2012