Веснонько - весна

Виктор Плут
ВЕСНОНЬКО - ВЕСНА

Аромати м’яти ¬ рути
Вже до серденька ідуть,
По весні їх не забути,
Їх  ніяк не обітнуть.

То дівчата наші милі
Всі з усмішками ідуть,
Чарівні вони, красиві,
Мов лебідоньки пливуть.

І тому душа бентежно
Серцю спокій не дає,
Обіймає обережно,
Радість, щастя роздає.

Ой, дівчата – ягідоньки,
Промінь ясної пори,
Україночки – Зорянки,
Землі рідної дари.

Як же вас нам не кохати,
Не співати вам пісень,
Як же вас не проводжати
З вечорниць аж до дверей.

Світлі оченьки дівочі,
Повторяємо слова
Ті, що ми у ясні ночі
Віддаємо до п’яна.

Ой ти, веснонька - ¬весна,
Дочекалися... Прийшла.
І така ти мила, гарна -
Нас у спів свій завела.

Обіймаємо жвавенько,
Знов кружляємо гарненько,
Назавжди ти є, любове,
Справжня, зовсім не казкова.

А тому душа співуча
З вітерцем у сад летить,
Де мелодія дзвінкуча
У серцях вогнем горить.

Ми вітаємо з весною
Вас, вродливих, кожну мить,
Свято це не за горою
Біля вас воно...Тремтить.

Ви ж такі усі тендітні,
Чарівненькі квітоньки;,
Ваші усмішки – веселки,
Немов перші пелюстки.

Розквітайте, дівчаточки,
В радість щастя і добра,
Щоби ваші співаночки
Долітали до Дніпра.

Хай вони дзвенять до ранку,
До багряної зорі,
Щоби ми вашу співанку
Залишали у собі.

Бо вона з душею схожа,
З вашим розумом, теплом,
Вже і веснонька пригожа
Зігріває всіх добром.

8.03.2012