Березень

Вячеслав Романовський
 
Ще забережні на ріці
Залишилися. Крига ж скресла.
То й незабаром вмочим весла
На ріднім Сіверськім Дінці.

Заквапить течія в похід,
І норовиста, і нестримна.
І лиш вода згадає лід,
Бо не прогрілася ще, зимна.

Весна ж уміє окрилять:
У вітерця тепліша повів,
І котики срібноголові
Із верболозу мерехтять.

Не тільки берег, а й потік
У ніжнім сяє оксамиті,
Де у промінні золотім
Святкують березневі миті…

* Забережні – смуги льоду біля берега.