Сэрвач

Мария Ючкович
А вясна свае крылы зялёныя
Апусціла на дрэвы, лугі.
Абрусамі* смугі* ахінёныя,
ЛЮбы*, Сэрвач, твае берагі,

Твой разліў, твае хвалі сцюдзёныя*,
І юнацтва...Акрыленасць мар...
У пралесак блакіт ўлюбёныя,
Пакаралі мы водны абшар*.

І блукалі мы соннымі ўзлескамі.
Сінь -- не змераць, гадЫ -- не злічыць!
Да канца цяпер тымі пралескамі*
Мне душэўныя раны лячыць...

                абрус -- покрывало
                смуга -- дымка
                сцюдзёныя -- холодные
                абшар -- простор
                пралескі -- подснежники