Осень

Игорь Скрягин
Поспевает брусника,
Mountain cranberries ripen,

Стали дни холоднее,
Days have grown more colder,

И от птичьего крика
And from birds that are crying

В сердце стало грустнее.
Has got heart mine a sorrow.

Стаи птиц улетают
Flocks away are just flying

Прочь, за синее море.
Off, a far blue sea over.

Все деревья блистают
All the trees are here shining

В разноцветном уборе.
In attire that’s coloured.

Солнце реже смеется,
Sun is rarely laughing,

Нет в цветах благовонья.
Flowers have no aroma.

Скоро Осень проснется
Autumn will be in finding

И заплачет спросонья.
And be crying to fall out.