Лиш сумую...

Надежда Рубан
Лиш  сумую...

Пє веселка  із  цеберки,
П’є  джерельну  чисту  воду,
Розцвіли  гірські  смереки,
Топлять  спрагу  в  прохолоду.

Бук  дарує  свої  персні,
Молодій  стрункій  ялиці,
Купає  вітер  зорі  ясні,
В  травах  пахучої  суниці.

Цілує  місяць  березі  руки,
У  вечірню  пізню  тишу,
Чарівної  скрипки  звуки,
Мою  душу  заколишуть.

Як  настане  біла  днина,
Вмиюсь  срібною  росою,
В  цих  горах  і  цих  долинах,
Лиш  сумую  за  тобою…


Автор: Н.П.Рубан.