Лiстапад...

Леонтий Обринский
   Жоўтае, чырвонае лісце на сцяжынку
   З клёнаў асыпаецца восеньскай парой.
   Дворнікі з мяцёлкамі, нават без прыпынку,
   Гойсаюць за лісцем - дрэнны ў іх настрой.

   Дзяўчынка букецік з лісцікаў сабрала,
   Крочыць за бабуляй у дзіцячы сад
   І штурха'е весела лісце, што апала,
   Ножкамі маленькімі ўперад і назад.