Не рани же...

Олег Панфилов 2
Не побито битое;-
избито-доконца ль?!-
всё! врагу-открытое;
"ты,парусом причаль!"...

Причаль! же после брани;
забудь свою вину;
"уже его не рани!"...-
"не рани же весну...".