Злякався

Петро Керанчук
Пішов онук в зоопарк
 З бабусею влітку.
 А там звір страшний, мов танк,
 Лежить біля хвіртки.

 Чом розлігся?.. Ну, вставай!..
 Тебе не боюся!
 Вова в клітку ногу пхав,
 Бика доторкнувся.

 Закрутив звір вмить рогами,
 Глянув хлопцю в очі.
 Кричить, тупає ногами,
 Не мичить, а  рохче!

 З переляку Вова плаче,
 За бабу сховася.
 Бика ЯК- а вперше бачить,
 З голосом свинячим.

 Чого плачиш? - спитав тато.
 Дуже свиня страшнувата…