Бьют свинцовые ливни беларуская верс я

Евгений Пешко
Б'юць свінцовыя ліўні,
Падракаюць бяду,
Мы ж на плечы ўзвалілі
І вайну і бяду.

Грукатае бязссэнсная вайна
Ад цямна да цямна
Шмат у полі сцяжынак
Толькі праўда адна

І над стэпам,тым змрочным
Хай крумкач не кружыць
Бо мы ж цэлую вечнасць
тут збіраемся жыць

Калі зноўку ў свеце грымне гром
Неба ўспыхне агнём
Вы нам толькі шапніце
З таго свету прыдзём