Березнева лiрика

Ильевская Дария
Чи то я справді змушена так любити, що моє серце охопило своєю кров'ю мій кволий розум
І робить з нього зелений гербарій -
там, де бували пустоші і якейсь неладне безсмертя -
Зараз сині з сірим люби-мене квітки, як-он той погляд, звернений до мене
З турботою.
Це народжується щось велике, щось невід'ємне від тих сузірь, що я бачу з-під шатра,
Геть сильніше за мене,
І де-не-де бринить синіми самоцвітами-
Я зберу їх, коли стануть гарними,
І лікуватиму горе твоє тими квітами.