Напровеснi

Вячеслав Романовський
   
Прощай, зима! Не буду горювати –
Весною пахнуть навіть ліхтарі.
Хоч ще лежать  зчорнілі, ніздрюваті
Сніги облізлі, бо  старі-старі.

Галайда-вітер оп’янів од сонця
І світ уже по-іншому вивча.
Зима не бачить в ньому оборонця –
Не лютий бо, а ніжний, як дівча.

Шпак прилетів. І синьо на галяві
Розквітнув пролісок недосвіту на зло.
Та вже опівдні парко над полями…
Радіє дню весняному село.

16.03.2016.