Каламбур на беларускай мове - 152

Леонид Ганчаров
Каламбурны  дыялог лятаючай мухі і мухі, якае тоне ў прыбіральні

-Выпаўзай, у дзярме ты, сяброўка,  не ВЯЗНІ!
-Не магу, сохнуць будзе дзярмо І  МЯЛЕЦЬ?
 Я завязла, хаця мы, вядома, не ВЯЗНІ,
 Я тану, паўтараю тваё ІМЯ  ЛЕДЗЬ...
***

Каламбурный диалог летающей мухи и мухи, которая тонет в уборной

-Выползай, в дерьме ты, подружка, не вязни!
-Не могу, сохнуть будет дерьмо и мелеть?
 Я завязла, хотя мы, конечно, не узники,
 Я тону, повторяю твоё имя едва...