Роберт Геррик. Н-109 На Каффа. Эпиграмма

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-109) На Каффа. Эпиграмма

Кафф часто посещает храм, а ныне
В кровати он – день сбора благостыни.
Расстроен Кафф, - да это и понятно:
Не может в храме он поспать бесплатно.


Robert Herrick
109. Upon Cuffe. Epig.
 
Cuffe comes to Church much; but he keeps his bed
Those Sundayes onely, when as Briefs are read.
This makes Cuffe dull; and troubles him the most,
Because he cannot sleep i'th' Church, free-cost.