здогад

Марина Гареева
Найкращі вірші зачинають в собі віру,
народжують час у прозорих, мов сон, водах –
і ти захлинаєшся співом, летиш виром,
і камінь на шиї так солодко п’є подих.

І ти починаєш шукати тонку кригу,
яка би покрила беззахисність всіх звершень.
Найкращі слова – хто їх вигадав, той вижив,
а хто прочитав – той уже перейшов першим

ту річку, якою ішла, мов Христос, пам'ять,
вбирала тепло, безпорадно несла здогад:
що наше життя – колообіг, який зранить,
а, може, й спасе – якщо зможеш плисти довго.