Яблоки Merele

Ольга Незабудка
В тени два яблока висят
И радостно вокруг глядят
Идти на солнце не хотят,
От солнца головы болят




Mihail Eminescu

Intre frunze doua mere
Stau in umbra cu placere
Astazi nu mai ies la soare,
Caci la soare capul doare