Квез герек я яргъал рехъ. Лейла Азизова

Лейла Азизова
Дагъустанда яргъал рекьер пара я
Машин инсандин са декьин чара я
Вуч ийизва? Квез герек я яргъал рехъ
Къвекъвезват/а Чун ана яраб квехъ!

Хуьруьнбур,хва хтул фенвай рекьяй,
Фенва рекьяй гьарма-гьар са шегьердиз.
Кьуьзуьбур вякь яна хквезва векьяй,
Гагь килиз яргъа авай шегьердиз.

К/анзамач хуьр, к/валах ийиз к/анзамач
Кьуьзуьбурук к/валахдай къуват кумач.
Диде кефи гадади хабар кьазмач,
Шегьерда (а)ваз,хуьруьн гъил къуват кумач.

Шегьерни рехъ гекъиг жедач сад-садав.
Шегьер зурба, рехъ яргъи я дуьньяда,
Чи рекьери агудда чун сад-садав,
Яргъал рекьер гзаф хьурай дуьньяда.