Обич моя, златокоса, Генка Богданова

Генка Богданова
На внучката ми Аделина

Обич моя, златокоса,
аз в сърцето си те нося
като пролет разцъфтяла,
моя лястовице бяла.

Обич моя, цвете бяло,
златно слънце засияло,
моя пойна чучулига,
с тебе радостта  пристига.

Обич моя синеока,
бистро езеро дълбоко,
утоляваш мойта жажда
и чрез тебе се прераждам.