Моя мати

Валентина Бачал
У казковій Україні
На квітучий полонині
Чарівна музика грає.
Там мене моя мати чекає.

В білій сороці на шиї намисто.
       В хаті пахне тісто.
Господиня гарна
         Й привітна вона.
Зеленоока, як весна!
  Як придане богата її душа.

Вранці в гаї
     Все довкола співає.
Трава в росі грає.
    Моя мати мене чекає.

Ластівкою, я до тебе прилечу.
Перед тобою вибачитись хочу.
Вибач за те, що я з тобою не живу.
За те, що розійшлись наші шляхи.
За різкість в молоді роки.
За те, що ти не бачила,
              як виріс твій онук.

Вибач і знай, що я тебе люблю.
Розкажу, я тобі матусю
Свою прихованую таємницю.
Дитям до тебе пригорнусь.
Скажу тобі, що я сумую...
І від душі тобі вклонюсь.

Вранці в гаї
     Все довкола співає.
Трава в росі грає.
    Моя мати мене чекає.