Каламбур на беларускай мове - 156

Леонид Ганчаров
Каламбур казы пра казла, які дапамог здзейсніць яе мары

Казла прывЕзлі: ён у сексе АС  ВЯДОМЫ,
Не абібок у гэтай справе,  А  СВЯДОМЫ -
І я вясёлая сягоння, не МАРКОТНАЯ,
Ён дапамог здзяйсненню радасных МАР: КОТНАЯ.

***
Каламбур козы о козле, который помог  осуществить её мечты

Козла привезли: он в сексе  ас известный,
Не лодырь в этом деле, а сознательный -
И я весёлая сегодня, не печальная,
Он помог осуществлению радужных мечтаний: суягная.