iспанськi мотиви

Марина Гареева
                “снова слышу испанские мотивы” (А.Ра)



іспанські мотиви – то Лорка,
який, закохавшись в місяць,
завжди обирав цноту.
у Києві все інше:
місяць живе у вікнах
брудних і доволі млосних,

а місяць носять, мов перстень,
блискучий, легкий, грайливий.
під сонцем – усі інші,
під сонцем усі – винні?

і я вже не хочу знати:
навіщо їм всім місяць,
які у кого прикраси.
у вікнах хрестам тісно,
прозоро горить ватра,

в котрій засина місяць
і гріє мої долоні,
несе в прохолодне море,
де світло і безборонно.