Чорне та Бiле

Анеля Мей
Чорне та Біле,  як світле та темне,
В дорозі добра  мов вибоїна зла.
Сплелося на віки воно во єдине,
 Між ними запекла іде боротьба.

Та може по іншому варто дивитись,
На всю алегорію цих кольорів.
І дати оцінку щоб не помилитись,
Чи є – ти  загубленим в сірості днів…

Чорною  ніччю у лоні Вселенної,
Була зачата блаженна  земля.
У мареві білих осінніх туманів,
Відчуєш ти смуток, бо осінь прийшла… 

У чорному  небі серпневої ночі,
Коханій показуєш ти зорепад.
А в білу хустину, хтось виплакав очі,
Бо втрачене вже не поверне назад.

На чорному полі, зерно золотиться,
І ситою буде – родина  хлібами.
Матусею білі пелени натчуться,
Життя з тих пелен, починається нами.

А чорнії очі – красиві, бездонні  як вир,
Оспівують їх у піснях  знов і знов..!
Та біла голубка – вона символ миру,
Несе в собі вірність, надію й любов…