Не все ти встиг

Владимир Олийнык
               
                Памятi В.Iвасюку.
               


 
                Ти  був,  як  лебідь  на  Вкраїні
                За  десятьох  в  піснях  все  знав
                Усе  лишив  тоді   людині
                Хоча  не  все  ще  написав.

                Ти  всіх  покинув, як   лелека
                Своє  життя  віддав   за  правду
                Як  би  ти  знав. Ох, і   далеко?
                Лунає  пісня  твоя,  правда.

                Тебе  нема, а  ти  співаєш
                Навколо  тебе  співаки
                Червону  руту  ти  збираєш
                І  всі  співають  залюбки.

                Ти  залишив  нас, але  слава
                В  твоїх  піснях  навік  живе
                Про  тебе  думає  держава
                Низький  уклін  свій  віддає.

                Тебе  не   бачив,  но  спасибі
                Тобі  Володю, за  пісні
                Їх  дзвін  лунає  в   синім  небі
                За  все  ми  дякуєм  тобі.

                Ти  не  дожив,  а  Україна
                Живе  тепер  сама-собою
                І  люблять  всі  тебе,  як  сина
                Хай   світить   сонце  над  тобою.

                13.05.1998р.
                3.