Дзяучына з парасонам

Антон Евсеенко
Дажджы ішлі, як цягнікі
Нябёсы зашэрэлі.
Былі дажджлівымі дзенькі,
У вокна ўсе глядзелі.

Сядзелі сумна ля акна
Чакалі сонца,
             сонца!
І вось прайшла раптам яна
Дзяўчына з парасонам.

З нянацку хмары зніклі ўсе
І паказалась сонца,
Калі па вуліцах прайшла
Дзяўчына з парасонам.

Жнівень 2009 года

На беларускай мове