288. Василь Стус. От березня до вересня живи

Алёна Агатова
От березня до вересня – живи.
Шалеет солнце и вода бушует,
И молодь голубеет, торжествуя,
Задор свой юный к небу устремив.
Скрипят боры, груженные ветрами.
Курятся шляхи, степь уходит вдаль,
И поколения, как травы, прорастают
Полями, луговинами, ярами.

вараинт 16 июля 2017:
От березня до вересня – живи.
Шалеет солнце и вода бушует,
И молодь голубая торжествует,
Задор свой юный к небу устремив.
Скрипят боры, груженные ветрами.
Шляхи дымятся, степь уходит вдаль,
И поколения, как травы, прорастают
Полями, луговинами, ярами.



Від березня до вересня — життя.
Шаліє сонце і вода вирує,
І памолодь голубувате вруниться
І рветься в небо — молодо й звитяжно.
Скриплять бори, вантажені вітрами.
Шляхи куріють, даленіє степ,
І покоління, мов трава, росте
Полями, оболонями, ярами.