У спадок в ддам

Надежда Рубан
      
        У  спадок  віддам.

На  зелених  полях  намалюю щастя  жовтизною,
І  скупаю  у  літній  дощівці  в  цеберці,
Заколишу   і    вкрию   неба-ковдрою  голубою,
Від  ока  лихого  сховаю  його  в  своїм  серці.

І  засвітиться  щастя  моє  у  зорях  травневих,
Медовими  травами  вкриє  поля  і  покоси ,
Ароматом  троянд  запахне  в  саду  яблуневім,
На  плечі  мої  упаде  липневими  росами.

Намалюю  його  кольорами  веселки  з  любовю,
І  розтане  самотність  моя  у  малюнкові  тім ,
І  по  жилах  воно    забурлить    разом  з  кровю,
І  відбілиться  щастя  моє  у  причасті  святім.

Збережу  я  його  золотими  літами  осені,
А  як  постаріє , не  дам  йому  жити  в  муках ,
Я  їх  разом  зберу ,  щастя  й  любов  нерозпорошені,
І  у  спадок  віддам , своїм  рідним  і  любим  онукам.


Автор: Н.П.Рубан.