Iллюзiя смертi

Роман Шулевский
Якщо вслід за сонцем ти підеш, зроби це так,
Як осінь: без марних надій /а вітри відтужать/.

(Олена Вишневська,  "Ця осінь в мені")


Рясні дощі обступають тісним півколом,
Все менше сонця, і довше полон ночей.
Так холодно, що, здається, і ти схолола,
І десь подівся вогник твоїх очей.

Вважаєш, що схибив я, і тепер ми квити?
Що трохи розлуки на користь піде мені?
Та час не завжди лікар - він може вбити,
Якщо знайде шпариночку у броні.

Іллюзія смерті: в холодне осіннє місто
Сезонно вповзають химери з важкого сну...

Коли листопад повідносить останнє листя,
Я також піду. З надією на весну.