Минават дни, години

Радко Стоянов 2
Минават дни, години, цели векове,
животът се превръща в минало свещено.
И само чисти, светли, будни умове
оставят диря ясна, дело вдъхновено.

Тя, дирята по пътя ни, е верен знак,
че корените яки още в нас живеят,
че днес и винаги над родния ни праг
усмивките на хората с любов ще греят.

От корените живи храни се дървото
и силата на ствола мощен те му дават.
От корените никнат любовта, доброто
и нашите сърца в едно съединяват!