Секрет сiмейного щастя

Роман Шулевский
(старий, але дуже, дуже актуальний анекдот)

Один репортер, ще й, видать, не з ледачих,
Шукав ідеальну сім'ю.
Нарешті знайшов, і в Техасі на ранчо
У Мері бере інтерв'ю.

- Зайде ще розмова і за господарку,
Та хочеться насамперед
Як ви тридцять років прожили без сварки
Дізнатися. В чому секрет?

- Жила я з батьками тоді в Арканзасі.
Як тільки пошлюбили нас,
Узяв Джон трьох коней, мене, і зібрався
Вертатись додому в Техас.

В дорозі конячка спіткнулась раптово,
Мабуть, притомила їзда.
Поморщився Джон, та сказав лиш два слова:
"Раз, гніда".

Кобила іще раз припала на ногу,
І знов невелика біда.
Джон навіть очей не відвів од дороги:
"Два, гніда".

Пройшло півгодини - і знову невдачка!
Джон плюнув з досадою: "Три!"
Дістав свого кольта, бабах! - і конячка
Копитами брик догори!

Я крикнула: "Джоне, якої холери?
Не стільки тих коней у нас!"
А Джон прокрутив барабан револьвера:
"Мері, раз".