Каламбур на беларускай мове - 160

Леонид Ганчаров
Каламбур аб змятых сямі прасцінах

У пасцель прынёс каханку З  МЯТЫ  Я...
Сем прасцін - усе за тыдзень ЗМЯТЫЯ.
Смешна нам: патрэбен ПРАС  ЦІ  НЕ
Нашай новай восьмай ПРАСЦІНЕ?

***

Каламбур о смятых семи простынях

В постель принёс любимую из мяты я.
Семь простыней - все за неделю смяты.
Смешно нам: нужен утюг или нет
Нашей новой восьмой простыне?