Каламбур на беларускай мове - 159

Леонид Ганчаров
Каламбурная просьба мужа да жонкі

Мы паедзем з табой, дарагая, У  СВЯТЫ
Да майго сябрука ў пасёлак УСВЯТЫ.
Для таго, каб напіцца, нямала ПАДСТАЎ -
Каб я з ног не зваліўся,  плячо мне ПАДСТАЎ.
***
Каламбурная просьба мужа к жене

Мы поедем с тобой, дорогая, в праздники
К моему другу в посёлок Усвяты.
Для того, чтобы напиться, немало поводов - 
Чтобы я с ног не упал, плечо мне подставь.


 Усвя'ты (белор. Усвяты) — посёлок городского типа, административный центр Усвятского района Псковской области России.