Nasze serca

Алла Польская
NASZE SERCA
 

Jak dobrze o wszystkim zapomniec
Na moment, na jakis czas…
Nie wolno nam osamotniec,
Kiedy milosc wedruje w nas.
Jestesmy pojedynczo nic nie warci,
Tylko we dwoje z godnoscia, uparcie
Naprzod brniemy w zwiazku zwartym.
Panie Boze, daj nam szczescia,
W modlitwie wciaz szukamy pocieszenia.
Tak duzo bylo w naszym zyciu napiecia,
Tak duzo bylo ludzkiej krzywdy,
Nieraz bedacej po prostu nie do zniesienia.
Nie badzmy ze swej strony bierni i leniwi,
Pracujmy dla naszego szczescia gorliwie.
Za kazda, nawet mala, czesc dobroci
Dziekujmy sobie dozywotnio!
I, kiedy dotknie serc nagroda Boska 
W nas szczescie zagosci beztroskie.
Wtedy da sie to zycie przetrwac,
Cenic, kochac, adorowac!

   
 29-09-2012

                ***
 АР (wersja oryginalna)