Александр Трускин -Что такое любовь

Юлияна Великова
                Что такое любовь?-Это радость.
                Это нежные чувства в груди.
                это счастье любимую видеть.
                Слышать слово ее-приходи.

                Что такое любовь?-Это горе,
                когда вас разлучила судьба.
                Когда слез проливается море
                и к разлуке дорога видна.

                Что такое любовь?-Это песня,
                что звучит в вашем сердце всегда;
                когда бьются сердца в одном ритме
                и улыбка не сходит с лица.

                Когда хочется петь и смеяться
                и с любимой гулять до утра,
                и не хочется с ней расставаться,
                даже если настала пора.

                Что такое любовь ?-Это чувство,
                что ведет нас на подвиг труда
                и в военные годы не гаснет
                и в бою не сгорает она.!!!
               

               
Превела на Български: Юлияна  В. Донева

КАКВО Е ЛЮБОВ

Какво е любов?  Туй е радост.
Туй са чувствата нежни в гърдите.
Щастлива любимата си да видиш.
Да чуваш думи неказани.

Какво е любов? Туй е мъка
кога ви разделя съдбата.
Когато ти проливаш сълзи
и на раздялата вижда се пътя.

Какво е любов? Туй е песен
де звучи в сърцата ни винаги,
Когато в един ритъм бият сърцата
и не слиза от лицето усмивката.

Когато искаш да се смееш и пееш,
до зори да гуляеш с любимата,
когато не искаш да се разделяш
Когато  настъпи   времето.

Какво е любов? Туй е чувство,
де ни води към трудови подвизи
и във военни години не гасне
и в битките тя не изгаря!!!