П вночни роздуми п д час перетину кордону

Олесь Велигура
Півночниї роздуми
під час перетину „Кордону”


Перетинать так званої „границі”
Нещастя випало в дорозі у Москву
Здоровий глузд на крайної полиці
Де міг знайти лише тоску...
Чого шукає Прикордонна Варта
Кого підозрює ретельно СБУ
„Здоровий Глузд” шукати тут не варто
Усі підозри тут і чвари лиш „б/у”:
Споминають то Петлюру, то Бандеру...
Могли ще б і Мазепу приплести?
Насадить тотальну „Українську еру”
В жовто-блакитний колір змалювать мости(?)
За руки взявши до „Великой злуки”
Усіх братанів кров’ю пов’язать
Старух, „дітей війни”, довести до Муки(!)
„Податок з пенсії” так класно пропивать!