Страшна iсторiя

Таисия Цыбульская
Десь-колись в одній родині
геть не слухалась дитина!
Умовляли мама з татом,
і сестричка з старшим братом:
- Тихо, лихо не буди,
недалеко й до біди!
Та дитя порад не слуха,
закриває вперто вуха!
Раптом в двері... стук-стук-стук!
Що за диво, що за звук?
Це тому, що хтось не слухав,
в хату йде... Велика Бука!
В Буки вуха довжелезні,
і лаписька величезні,
ще й кричить:"Вхоплю за вуха
отого, що геть не слуха!"
Умовляли мама з татом,
і сестричка з старшим братом:
"Буде дитятку наука,
йди собі до лісу, Бука!"

І відтоді в тій родині
завжди слухалась дитина!

Ця історія - не диво,
все в ній чесно і правдиво,
а в того, хто нас не слухав,
довжелезні будуть вуха!