Цветята и останаха без цвят

Петко Илиев
Цветята и останаха без цвят.
Като в мъгла и после като в тъмна нощ.
Без  цвят останаха цветята и, мълчат.
До гроб ли ще е тъй, или … докато каже Бог.

Мълчат и само с аромат
напомнят, че са някъде наблизо.
И няма лъч, дори едничък  лъч,
за малко, да покаже, че ги има.

В градината е мрак и пустота.
Напразно, в тъмното, се мъчи  да ги види
и в празното, с протегната ръка,
цветята търси да докосне, живи.
……
Сълзите трие с немощни ръце,
отронени по нейните цветя,
които вече няма да съзре.
Днес мама тихо ослепя.

Петко Илиев
2016 г.