Не исках да ти пиша некролог

Петко Илиев
(На Илко Карайчев)


Не искам да ти пиша некролог!
За спомените, мъката, тъгата,
за свещите на черния ти гроб,
проклинайки за туй съдбата.

Не исках да купувам и цветя!
Пари захвърлени на халосия.
Наместо  в края на деня,
да пием по една ракия.

Да ги развържем, както всеки път.
За поетесите, актрисите и тия,
които ровят с  пръчка в  пепелта,
проклинайки те  в зла магия.

Ще им се смеем, както всеки път.
И след ракията ще минем и на бира.
В по-розово ще боядисаме света,
но,…Ще ни оставят ли на мира?

Не исках да ти пиша некролог.
Но няма начин и цветята купих.
На теб „Прости“. Проклет живот,
озъбен като бясно куче.

Петко Илиев
18.03.2016 год.
Тополовград