Дивак

Петко Илиев
На “психолозите” поднасям извинение,
от ника се объркахте, но няма как,
аз от живот черпя вдъхновение,
при все че се представям със “Дивак”.

Фалшивите хвалебствия ме дразнят,
сладникавите лепкости горчат.
От мнения гротескни  се не   блазня,
но свое имам си, понеже съм “Дивак”.

Непредсказуем бил съм, глума жалка,
защо ви е да знайте моят ход,
Дивак не се опитомява с малко,
а с много труд и с денонощна пот.

Навярно „ни се водя“, „ни се карам“,
но друго ли очаквахте от мен,
в шаблона Ви не искам да съм вкаран
задръжте го в света си подреден.

Да си в гората – изборът е личен,
но тук интриги плоски не вървят.
във пещерата не върви да си себичен,
приготвяй се за среща със “Дивак”.

Петко Илиев