***

Ксю Чапайкина
Ріжемо свиню

Я до тещі слабонєрвну
спакував рідню,
бо сьогодні з кумом вєрним
ріжемо свиню.

.....
Все натхненно та охайно
розіклали тут.
Жертву вивели зі стайні
та загнали в кут...

Раптом кум мені шепоче:
"Я не можу... Ні !
Ти поглянь якії очі
у свині сумні...

Десь читав я, що наука
визнала не раз:
інтелекту у свинюки -
майже, як у нас!

Свинознавець невідомий
дослідно довів:
що у них є власна мова -
два десятка "слів"!

Нюх свиней - вопще шокує!
Якщо хочеш знать:
їх для митниці тренують!
Наркоту шукать.

Чистоплотні. Добрі. Щирі.
Відчувають час.
А по складу крові й шкіри
теж близькі до нас.

От сучасна медицина
й піднялась з колін:
З підшлункової тварини
роблять інсулін!

У античному Китаї
(і в Єгипті теж)
їх священними щитали!
Пестили без меж!

(Час спливає непомітно...
Відчуваю я,
що люблю свиню, як рідну!
Наче сам свиня.)

Кум відрізав: Я - не вбивця!
Хочеш? Сдєлай сам!!!"
Я щоб з кумом не згодився???
Я ж не йолоп вам!

Кум мій грамотний нівроку!
Наймудріший тут.
Після школи він півроку
їздив в інститут!

Ех, дружина неодмінно
скривиться: "От лох!..."
Що ж, включу невинну "міну"
ніби я оглох.

Я годую дві корови
тьолку і коня.
От моє останнє слово:
Хай живе свиня!