Э. Дикинсон. 1107. The Bird did prance the Bee did

Ольга Денисова 2
1107

Скакала птичка – шмель плясал –
Неслось вприпрыжку солнце
Навстречу утру – без дорог –
Вслепую – как придется –

Плетни и луг медовый
Рвались бежать за ним. –
Республика восторга,
Где каждый гражданин –

Обремененные* – к тебе
Прошли б по всем морям
И Каспий тесен бы им стал –
А ты так близко к нам -
6 - 10.06.2016



___________
* 28. Придите ко Мне все труждающиеся и обремененные, и Я успокою вас…
(Матфей  11:28)






1107

The Bird did prance — the Bee did play —
The Sun ran miles away
So blind with joy he could not choose
Between his Holiday

The morn was up — the meadows out
The Fences all but ran,
Republic of Delight, I thought
Where each is Citizen —

From Heavy laden* Lands to thee
Were seas to cross to come
A Caspian were crowded —
Too near thou art for Fame —



___________
* 28. Come unto me, all ye that labour and are heavy laden, and I will give you rest.
(Matthew 11:28)