КПЗ

Юрий Гречин
Морозний грудень..Львівське КПЗ..
Він на підлозі:як же не везе..
Над ним схилилися з поліції два брата,
І ну його ногами лупцювати:
-Кажи ,лайно,адресу,де живеш?
А то "під монастир" нас підведеш..
-Ой,хлопці!Та не бийте!Раз двадцятий,
Я вам кажу адресу мої хати:
Бульвар Василя Стуса,дім-15,
Квартира-3..Ну чим вам ше поклястись??
-Ах ти ж,є курвів син!Перевіряли,
Ми на тій вулиці сьогодні два квартали:
Перепитали майже всіх сусідів-
Ніхто тебе там близько аж не видів..
Зайшов майор..Ці два по стійці струнко:
-У чому справа?Шо у вас так гулко?
-Так ,пан майор,Різдво за пів години.
А в КПЗ лишається людина..
А як відомо,як зустрінеш рік,
Так будеш іх тримати тут повік..
-Хотіли того відпустити:"хай живе",
Та не змогли ми встановити-де живе?
Та виженіть скоріше за поріг,
Хай сам іде..Там водочка...пиріг..
Дали по дупі ше два стусана,
Побрів додому,бо машин кат-ма..
Зайшов в під"їзд,ключі в замок вставляє,
Руки трясуться,ледве попадає..
Сусідка виглядає з-за дверей:
-Ти ба,Микола!Ті на волі,гей?
Та с тебе пляшка,друже,ну й діла,
Сьогодні я ж тобі допомогла:
Тебе "менти" шукали зранку,та егеж,
Та я сказала: -ТИ ТУТ НЕ ЖИВЕШ!!)))))))))))