Атаман

Александр Линник
Стоїть Батько Атаман,
На Горі високій,
По Дніпру пливе туман,
А у небі Сокіл.

Зліва й справа Рідний край,
Лісом Яр холодний,
Ворог лізе то й нехай,
Буде він голодний.
      Приспів
Сонце Світить і ДаЙбог,
На городі Жито,
Вийди Синку за порог,
Бо пора косити.

Мати Батька вигляда,
На заставу очі,
Час спливає мов Вода,
За темнії ночі.

І Сварога далечінь,
В душу зазирає,
Козака там жде курінь,
Кращого немає.
      Приспів
Сонце Світить і Дайбог,
На городі Жито,
Вийди Синку за порог,
Бо пора косити.

Біля берега вода,
Розмива каміння,
Потихеньку в болотах,
Пророста насіння.

Вітер шуму наганя,
Роздува Багаття,
Від Священного Вогню,
Пробудились Браття.