Липова долина

Виктор Плут
ЛИПОВА ДОЛИНА

Липова долина,
Батьківський
                наш сад...
Там горить калина,
Де  зелений гай.

На коліна стану,
Землю обійму,
З неї біль дістану,
Розумом дійду:

Все, про що співала
Матінка пісні,
Що розповідала
Про свої краї.

І про ту калину,
Що вогнем горить,
І про гай, долину,
Що мене п’янить.

             ***
Я поїду у рідну країну,
Де нап’юся живої води.
Все віддам за дитинства
                хвилину -
Побіжу, полечу я туди.

12.11.2011

Зб.7 – с. 8