Зозуля

Виктор Плут
                ***



Закувала десь зозуля
Біля поля у ліску.
Її спів рахує доля,
Богом дану на віку.

Ой, зозуленько-пташино,
Ти лети в зелений гай,
Там чека тебе дівчина –
Успіх, радість нагадай!

Хай від щастя променяться
Очі – сині озерця!
Щастя, що пливе від серця,
Всім дівчатам до лиця.

Потім ти лети в садочок,
Той, що ближче до ріки,
Де тече дзвінкий струмочок
Кожен день в мої роки.

Там я звик тебе чекати,
Спів твій слухати дзвінкий
Та про себе зрахувати
Чарівний твій звук лункий.

Він нам піснею озветься,
Полетить у даль лісну,
Сонце знову усміхнеться
В осінь теплу, затишну.



20.11.2011