Мальви

Виктор Плут
               МАЛЬВИ 

Біля дому мальви  пломеніють -
Кришталеві квіти, мов зоря,
З ними  солов’ї з весни співають
З вечора до самого рання.

Кольорові квітоньки вродливі
Спокою серденьку не дають,
І тому усі вони щасливі,
Парубки гуртом до них ідуть.

Тут вони кохану свою знайдуть,
Обіймуть красуню, заберуть.
Разом на весіллі заспівають,
Мальви своїм щастям назовуть.

Сором’язливі красуні ¬недоторки
Всіх чарують цвітом неземним:
Вдень горять, а в тихі надвечірки
Світяться, як небо, голубим.

Мальовничі мальвоньки червоні,
Ви одвічні серденька мої,
Вас тримаю разом на долоні,
Наче усі радощі свої.

Зустрічаєте мене ви край дороги
Та хвилюєте так серденько моє,
З вами розлучаюсь на порозі –
І ваш усміх долю мені шле.
6.12.2011

Зб.7 с. 44-45