Летнее

Елена Толстенко
По мотивам с украинского

Людмила Юферова "Та тiльки бiль вривався до душi"

http://www.stihi.ru/2015/07/01/4377


Упёрлось утро ясное в окно,
Вдыхая воздух с привкусом ванили.
Как пара одуванчиков весной,
Две рифмы на наличнике грустили.
 
Резвился ветерок на небесах,
Расчёсывая туче завитушки.
Печально голосил усталый птах,
Пытаясь отыскать свою подружку.
 
Стенания стекали в окоём,
Как лепестки заполоняли поле...
Шныряли мысли стаями кругом,
В сознание вселяясь поневоле.
 
Июль и день случайно забрели
Ко мне во двор тропинкою незримой...
Непрошено вторгался в душу сплин,
В стихах переплетая мысли с рифмой.
 

       ***     ***     ***
 
 
А ранок був упертим і ясним
І пив повітря з присмаком ванілі.
На підвіконні грілось двійко рим,
Як золоті кульбабки запізнілі.
 
Легкий вітрець ганяв по небесах
І скуб руно розніженої хмари…
І сивий птах, сумний зомлілий птах
Стогнав у небо до своєї пари.
 
Спадали зойки із червоних руж,
Як пелюстки на маєво зелене…
Й думки ширяли зграями довкруж
І, як на мед, зліталися до мене.
 
А день і липень, як товариші,
До могу двору забрели незримі…
Та тільки біль вривався до душі -
У вірші заплітав думки і рими.
 


Фото автора