Пiсня Мавки на Купала

Анеля Мей
Ой на Івана тай на Купала,
Мавка у лузі пісні співала,
Пісні співала, квітки збирала,
На свою долю тай загадала.

Червоні маки  як в діви уста,
Зірву на щастя  із дуба листа,
Дасть мені  вишня своє намисто,
Доля у мене світла та чиста.
   
Синя волошка розплете косу,
Білу сорочку вділа на росу.
Квіток у лузі Мавка зібрала,
Тай для любові вінок зв’язала.

Вінок в’язала, ще й примовляла,
Потім на воду швидку пускала.
Пливи мій вінець тай до милого,
Хай  йому стелиться вірна дорога.