Безумно храбрите

Радко Стоянов 2
Безумно храбрите живеят малко -
изгарят като утринни звезди.
Оставят име като огън ярко
и сочещи към бъдното бразди.

Безумно храбрите не щат награди -
живот на другите даряват те.
Умират, за да станат звездопади,
с които Бог венците им плете...