Mes gaidam

Ðóòà Ìàðüÿø
 MES GAIDAM

 Lai ko mes dzives gaita daram,
 Mes muzam ceram, muzam gaidam.

Kad namus celam, zemi aram,
Mes briziem raudam, briziem smaidam.

Mes gaidam sauli, gaidam sniegu,
Kaut  sniegi saule izkusis.

Tik dveslei – speku, sirdij prieku,
Un spozu zvaigzni debesis!

2007

          
  Annu Brigaderi pieminot

 Bij gadsimts gruts un skarbs,
 Bij asinim un asram slacits,
“Dievs,Daba, Darbs” -
  Mums kadreiz tika sacits.

Kad jauno laiku straujie veji
Nu tevi svaida surp un turp,
Ka knapi notureties  speji,
Ka glabins prata japatur,
Ja smagais liktens tevi skars -
“Dievs, Daba, Darbs”.

2007 g.

Elzas dienâ
 
Kad rudens mus aiz rokas leni ved
Zem lapam kritosam, zem lietus sikam lasem,
Un skiet, ka daba raud, mums Aspazija stasta:
“Caur laimes asaram tur attaluma redz
Ka ziedons jaunais top ar nevistosu smaidu,
Tik ziema jaizbrien, sev netuvojot naidu,
Tik dvesle allaz jaunu prieku smelt…”
Mums pieminekli Aspazijai celt!
 
03.10.2011
 

Gaismas bridis
    
     Uldim Zemzarim


Jo tuvâk beigam muzs, jo skarbs.
Lai cik tu dzives gleznai poze,
Tev skiet, ka bezdibeni slidi,

Un peksni patiess makslas darbs –
Si muzam nevistosa roze
Tev dava tuvas gaismas bridi…

2013 g.